top of page
Zoeken

PRESS | Senso Naturale, Hair & skin care heruitgevonden!

PRESS

The word is out! House17 is officieel verdeler van het merk Senso Naturale voor de BeNeLux.

Wat het merk juist inhoudt en wat het zo speciaal maakt, leggen we haarfijn uit in deze blog.


First things first: het was liefde op het eerste gezicht.

Onze kennismaking met Senso Naturale begon met een gesprek met de mensen achter het merk, uiteraard. De passie en gedrevenheid achter het merk was voor ons enorm aanstekelijk. Nog zonder het product echt te kennen, waren we eigenlijk al overtuigd. Na uitvoerig testen van de producten was het wel duidelijk: dit is een succesverhaal dat we moesten en zouden gaan vertegenwoordigen & uitbouwen in onze regio. En zo werden we, als eerste nota bene, distributeur voor Senso Naturale. Hiermee nemen we de taak op ons om hun passie en ideologie verder te zetten in de BeNeLux.
Het zit in de natuurlijke manier van werken. Letterlijk.

Naast het leuke contact met Senso Naturale, speelt het woord natuurlijk een behoorlijk grote rol in hun verhaal, het is zelfs de geheide basis. Elk product is 100% natuurlijk, biologisch afbreekbaar en vegan. Elk ingrediënt is zorgvuldig uitgekozen om een product de juiste werking te geven. Door de juiste samenstellingen kan je met de producten zowel je huid en haar verzorgen, verbeteren en problemen verhelpen. Gevoelige huid, droog haar, schilferig haar, rosacea, pigmentatie, … Er is altijd wel een oplossing te vinden bij Senso Naturale. Zelfs voor de jongste onder ons, vanaf 0 jaar, werd een speciale ingrediëntenmix samengesteld.


De natuurlijke ingrediënten zorgen naast een geweldige werking ook voor een sensatie aan geuren. Elke douche of skin-care routine wordt een echt wellness moment. De essentiële oliën hebben ook een positieve werking op de geest. Zo zorgt lavendel voor een betere nachtrust, om er maar eentje op te noemen. De geuren variëren van kruidig tot zoet en fruitig, steeds volledig natuurlijk.Van vast naar vloeibaar.

Nog een kenmerkend verschil met gekende cosmetica is de solide vorm. Er komt geen water aan te pas bij de productie en de producten zijn zo ook veel geconcentreerder dan reguliere producten. Bij gebruik volstaat het om het product op te warmen (bv bij serums) of tijdens het douchen in je handen te wrijven (bv bij body wash). Je badkamer staat dus (minder) vol met plastiek flessen, maar er is nog een leuk voordeel: geen beperking op liquide producten bij het reizen & plaats besparend! Dat laatste geldt zowel voor in de bagage als voor in de badkamer.


Bijvoorbeeld: Een solide shampoo van 55 gram is vergelijkbaar met 500ml van een traditionele shampoo in fles. Dat is het equivalent van 2-3 flessen in 1 solide blokje!


Ecologisch en sociaal verantwoord van a tot z.

Een product dat goed is voor ons, kan ook goed zijn voor het milieu.

We beginnen bij de ingrediënten; De ingrediënten worden waar mogelijk lokaal ingekocht. Zo is de afstand die het ingrediënt moet reizen beperkt en dus ook de ecologische voetafdruk. Daarnaast is elk ingrediënt gecertificeerd en dus eerlijk gewonnen en verloond.

De verpakking is minimaal en volledig biologisch afbreekbaar: Gerecycleerd papier, biologisch afbreekbare inkt. De solide producten zitten verpakt in voedsel perkament, bakpapier dat geen olie doorlaat. Zowel voor het bedrukken als het inpakken, wordt beroep gedaan op sociale non-profit organisaties om deze en hun werking te steunen.

Kan het nog beter? Ja, natuurlijk!

Om te vermijden dan producten tussen de gebruiksbeurten door op een plastic schaaltje bewaard worden, bedacht Senso Naturale ook hier een ecologisch alternatief voor: Kurkcontainers en -zeepbakjes.

Door te werken met kurk, vergroten ze de productie hiervan. En dat is goed nieuws, want kurkbomen zetten veel, heel veel, co2 om in zuurstof. Daarvoor is het wel belangrijk dat kurkbomen ongeveer elke 10 jaar van hun kurk ontdaan worden om niet te sterven en verder te kunnen groeien.

Het ecologische en sociale onderdeel van Senso Naturale is een win-win situatie voor iedereen.


Het is wel duidelijk dat wij alvast enorm enthousiast zijn over Senso Naturale als nieuw merk in ons portfolio. Hiermee bieden we zowel haar- en huidproducten aan met een enorm hoge kwaliteit én werken we mee aan het verminderen van milieuvervuiling in de cosmeticasector.


Wens je meer informatie over Senso Naturale en/of wil je verdeler worden in jouw salon of winkel? Neem dan gerust contact op met ons via hello@house17.be.

We helpen je graag verder om dit succesverhaal ook bij jou beschikbaar te maken.


www.house17.be


Comments


bottom of page